Mirjana Nikolić vjerovatno na prvu vam nije poznato ime . Ali ako poznajete kao ženu iz filma “Leptirica” , neće biti sumnje u njen identitet. Rođena je 19.avgusta 1949.godine. Mirjana je bila rođena beograđanka sa ambicijama da postane glumica od djetinstva . U jednom interviju koi je dala za medije je rekla da je željela biti glumica još od obdaništa.

 

 

Mirjana je studirala povijest umjetnosti na Filozfskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu. Kada ju je Sonja Jovanović , koja je poznata srpska kazališna i filmska rediteljica , ugledala na ulici , ponudila joj je ulogu u filmu “Silom otac”, koju je Mirjana prihvatila i glumila je ulogu Zorice . Iste godine je glumila u mini -seriji “Baksuz” , uz Zorana Radmilovića . Ona je spojem svoje zadivljujuće ljepote i dobrote osvojila je srca svih oko sebe .

 

 

Mirjana je dobila ulogu u filmu koji je napisao Kadijević , i tumačila je glavni lik leptira , a publika je s nestrpljenjem iščekivala. Priča govori o isprepletenim sudbinama vještica i ljudi , čija je premijera uskoro najavljena . Fim je iz domena horora. Lik koji glumi Murjana je šarmantna pastirica , koja osvaja srca svih nesvjesni onoga što im sudbina spema. Kada otkuca ponoć , transformira se vješticu , rastu joj zubi i nokti , a oči joj počnu krvariti , stvarajući atmosferu nalik na “bal vampira”. Zatim ih vodi u propast a oni postaju vampiri na groblju.
1973.godine , je bila prva premijera Leptira. Dana s je prepoznat kao klasik jugoslovenske kinematografije , a mlada Mirjana dijelila je platno s poznatim ličnostima banše , među kojima su Petar Božović , Slobodan Perović , Vasja Stanković , i Tanasije Uzunović.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here