Prije dva dana, na gradskom groblju Bare u Sarajevu, održana je sahrana Armina Begovića, sina pjevača Enesa Begovića. Armin je preminuo iznenada u svojoj 29. godini, a neizmjerna tuga koju osjeća njegova obitelj ne treba posebno istaći. Fotografije sa sahrane koje smo imali priliku vidjeti bile su izuzetno tužne, što je navelo mnoge ljude da se rasplaču.

Posebno bolno i potresno je to što je Armin trebao postati otac za nekoliko dana. Njegova supruga Almina je trudna, i možemo samo zamisliti kakav je osjećaj tuge i bola koji ona sada prolazi. Armin je jako želio postati otac i držati svog sina u naručju, ali nažalost nije doživio tu radost. Nedavno su se pojavile informacije u medijima koje navode da je Armin rizikovao svoj život kako bi ostvario svoju i suprugine snove o roditeljstvu.

Blizak prijatelj porodice Begović je izjavio da je Armin prestao primati injekcije koje su bile neophodne za održavanje njegovog zdravlja i zaštitu od bakterije koju je imao od rođenja. Prijatelj je rekao da je Armin, zbog snažne želje da postane otac, odlučio prekinuti s primanjem tih injekcija. Nakon nekog vremena, njegova supruga je zatrudnjela, ali nažalost, u tom periodu bakterija se vratila i napala Arminove bubrege, što je rezultiralo njegovom smrću. Ljekari su se borili, ali nisu uspjeli spasiti njegov život.

Prijatelj je dodao: “Kada je Arminova supruga ostala trudna, bili su presretni. Međutim, nakon nekoliko mjeseci, bakterija koju je Armin imao napala je njegove bubrege i to je bio kraj. Ljekari su se borili, ali nisu mogli ga spasiti. Riječi su suvišne. Velika tuga i bol. Enes nije se odvajao od Armina sve do posljednjeg trenutka.”

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here