Tragični događaj na maturalnom putovanju u Severnu Italiju duboko je potresao grupu od oko 100 maturanata iz Sremske Mitrovice. Vozač njihovog autobusa preminuo je nakon 16 sati vožnje, ostavljajući maturante i njihove roditelje u šoku i zabrinutosti. Ovo je nešto neočekivano, nesvakidašnje i zaista nezgodno jer su učenici ostali zbunjeni i u šoku, nisu znali kako da reaguju i šta da urade da pravilno postupe.

Ovo matursko putovanje obuhvatilo je nekoliko etapa, počevši od puta prema Ljubljani, sa planiranim odmorom i nastavkom puta ka Lido di Jesolo, gde se dogodila ova tragična situacija. Nesrećnog vozača su prvi primetili neki od maturanata, koji su zatim obavestili svoje profesore. Hitna pomoć je pozvana, ali nažalost, vozač je preminuo. Iako uzrok smrti još nije zvanično potvrđen, pretpostavlja se da je reč o srčanom udaru.

Vozači autobusa se pre puta proveravaju na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora. Vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport. Prema izjavi lekara, srčani udar može da se dogodi čak i kod mlađih osoba, ali je verovatno da je vozač možda već nekoliko dana osećao simptome. To često ne mora da znači da će doći do ovakve tragične smrti.

Maturanti, koji su još u šoku, čekaju da agencija organizuje zamenu vozača kako bi nastavili putovanje. Roditelji takođe izražavaju svoju zabrinutost i šokiranost, naglašavajući da su njihova deca primetila da se vozač nije osećao dobro tokom vremena provedenog u trpezariji hotela, gde su primetili da je klonuo i da se nije pomerao. Sve ovo je duboko potreslo maturante i njihove roditelje, a trenutno čekaju informacije o nastavku putovanja i zamene vozača.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here