Jedna od najpoznatijih italijanskih filmskih diva koja je ostavila neizbrisiv trag u kinematografiji ove zemje je glumica Monika Viti , koja je sa samo 14.godina postala poznata, a zbog svog nesretnog djetinstva , glumica nikada nije osnovala svoju porodicu.

 

 

Naime , kako je svojevremeno ispričala , njena porodica ju je u djetinstvu omaložavala , a njena majka se prema njoj ponašala jako strogo. Naime , Monika je imala dva brata , kako je ona bila jedina kćerka najviše je ispaštala i nije smjela ništa d majke da uradi sve joj je branila. Kada je imala 18 godina , ona j ostala da živi sama u Italiji , a njena porodica se odselila u Ameriku.

 

 

Mikelanšelo Antonini , koji je poznati režiser , ponudio joj je da u filmu Krik sinhronizuje glas i tada je on shvatio da Monika ima veliki talenat te da bi mogla biti velika zvijezda. Njih dvoje su ubrzo započeli ljubavnu vezu , a njena karijera je išla uzlaznom putanjom. Monika je kupila stan u Rimu , a sve to od zarade koju je dobila kada je glumila u filmu Avantura . Iznad njenog stana u Rimu je bio stan kojeg je koristio Mikelanđelo , ata dva stana su bila povezana unutrašnjim stepenicama. Njihova veza je trajala 10 godina , a tačku na njihov odnos je stavio Mikelanđelo. MOnika nikada nije maštala o holivudu , i odlučila je ostati u svojoj rodnoj zemlji , te je imala uloge sa svih strana. Svoju posljednju ulogu je snimila osamdesetih , a poslije se nastavila baviti glumom , samo u vidu profesora , te je glumila samo u pozorištu, a probala se i u režiji , te kao pisac . Monika se u poznim godinama udala za Roberta Rusa , a preminula je prošle godine .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here