Većini od vas nije malo prijatno kada vidite insekte u svom domu. Mnogima odmah pada na pamet da ih ubije, naročito kada se radi o većim insektima, zar ne? Iako ste odlučili da ih ubijete iz nekog straha ili slično, da vam nije humano. Naime, nigdje ne piše da ih morate ubiti, jednostavno ih možete izbaciti iz svoje kuće. Vjerovatno ne možete podnijeti kada vidite stonogu u svojoj blizini.

 

 

Sada nam stize ljepse vrijeme, te ocekujemo da ce i njih biti vise. Jos jednom vam moramo reci, nemojte ih ubiti, samo ih izbacite. Za sve one koji nisu znali, stonoge vam mogu biti jako korisne. One dobro dođu kada vas dom treba osloboditi od drugih insekata, jer ih one ubijaju. Tako da sljedeci put trebate razmisliti prije nego sto ih podjete ubiti. S obzirom da nam dolaze lijepi dani, to je znak da će odmah s njima doci i ostali insekti, kao što su komarci. Takodje je korisno znati kako ih otjerati, a ne koristiti hemijska sredstva koja su veoma stetna po zdravlje.

 

 

Najbolje se okrenuti prirodnim sredstvima kada je takvo nešto u pitanju. Za sve one koji nisu znali, eterično ulje od lavande ima prijatan miris, te ce ono osvjeziti vas dom. Pored toga ce vas dom osloboditi od komaraca kao i ostalih insekata, ali i miseva. Sve što treba da uradite jeste nasuti vodu iu nju dodati par kapi eteričnog ulja u spric bocu. To pospricajte po svom domu i nema potrebe za brigom.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here