U subotu, 8. juna 2024. godine, u mjestu Goruša kod Visokog dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je teško povrijeđen 16-godišnjak koji je ispao iz vozila. U nesreći je učestvovalo putničko motorno vozilo marke Škoda Fabia, a tragično je završila vožnja koja je započela s ciljem odlaska u prodavnicu po sladoled.

Dvojica maloljetnika su krenula u prodavnicu dedinim automobilom. Nažalost, 16-godišnji B.E. je izgubio život u Kantonalnoj bolnici, potvrdio je portal Crna-Hronika.

Kako je potvrđeno, za volanom vozila nalazio se 15-godišnji P.A. koji je iz još nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, udario u zidnu ogradu i izvrnuo vozilo na bok. Iz automobila je tom prilikom ispao 16-godišnji B.E., koji je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Nažalost, uprkos naporima ljekara, B.E. je preminuo.

Portparol MUP-a ZDK, Samir Valentić, dao je izjavu za portal Crna-Hronika u kojoj je potvrdio ove informacije. “Nesreća se dogodila u 15:50 sati (8.6.2024. godine) u mjestu Podvici – Goduša. U nesreći je učestvovalo putničko motorno vozilo marke Škoda koje je sletjelo s kolovoza. Za volanom navedenog vozila bio je P.A. (15) iz Visokog, dok je B.E. (16) prilikom nesreće ispao iz vozila”, izjavio je Valentić.

Ovaj tragični događaj je potresao lokalnu zajednicu i ukazao na ozbiljnost situacije kada maloljetnici bez vozačkog iskustva upravljaju motornim vozilima. Ova nesreća podsjeća na važnost pridržavanja zakona i pravila saobraćaja te na potrebu za povećanjem svijesti o sigurnosti u prometu, posebno među mladima.

Fotografije sa mjesta nesreće prikazuju razmjere tragedije i služe kao opomena za sve vozače, bez obzira na njihovu dob i iskustvo. Nadležni organi nastavljaju istragu kako bi utvrdili tačne okolnosti koje su dovele do ove nesreće.

Ova nesreća naglašava potrebu za strožijim kontrolama i edukacijom mladih o opasnostima upravljanja vozilima bez dozvole. Samo odgovornim ponašanjem i poštovanjem zakona možemo spriječiti slične tragedije u budućnosti.

Ova nesreća naglašava potrebu za strožijim kontrolama i edukacijom mladih o opasnostima upravljanja vozilima bez dozvole. Samo odgovornim ponašanjem i poštovanjem zakona možemo spriječiti slične tragedije u budućnosti. Lokalna zajednica izražava duboko saučešće porodicama stradalih i apeluje na sve roditelje da dodatno paze na sigurnost svoje djece.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here