Današnji mladi roditelji kada dobiju bebu moraju da se suoče sa činjenicom da će morati bebu kad tad ostaviti nekome na čuvanje kako bi oni išli na posao ili da obavljaju neke svoje obaveze. Međutim , mnogi roditelji nemaju tu privilegiju , odnosno nemaju finacijsku moć da djete ostave u obdaništu , pa onda dijete ostavljaju jednom od svojih roditelja , u većini slučajeva to bude svekrva , koja rado pričuva svoje unuče.

Međutim tada vrlo često dođe do raskola iumeđu snahe i svekrve oko ogoja same bebe . Naravno da svaka majka želi samo najbolje za svoje dijete ,i da ga osgaja u današnjem vremenu i skladu s njim, dok svaka svekrva preferira staromodni odgoj djece, te vlo često dođe do svađe.

 

 

Najbolji primjer su Jelena i Dijana Đoković , koje cijelo vrijeme vode borbu oko odgoja Novakove i Jelenine djece. Jedna žena u Veliko Britaniji nije mogla da ima djecu , pa se jako vezala za bebu svog brata i snahe, te nije dala niko drugi da je uzme u ruke, te da se brine o njoj. Jednom prilikom majka bebe je primjetila kako njena šogorica nepravilno drži bebu , te joj na to sugerisala , a ova je uzvratila da njena nemogućnost tačeća djeteta ne znači da ne zna kako treba pravilno postupati sa bebom, te je odgojila njenog supruga i najbolje zna kako se to radi.

 

 

U jednom trenutku beba je povratila na nju , a njeno raspoloženje se u trenu promijeilo , kada je shvatila da je nje Guči džemper sada ispovraćan bebinim mlijekom. Otac i majka bebe su se izvinuli i ponudili su se da joj operu majicu , na što je žena odgovorila da to ne želi , nego da joj plate odštetu nekoliko stotina dolara , jer je njihova beba uništila njenu skupocjenu košulju. Roditelji su objasnili da su je upozorili da ne drži bebu pravilno te da nemaju namjeru da joj plaćaju skupocjenu košulju.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here