Srpska pop i folk pjevačica Dajana Penezić je u veoma kratkom roku postala izuzetno popularna , naročito 2000-tih godina. Međutim njena pjevačka karijera nije dugo trajala , pa je pjevačica odlučila da se povuče sa scene , te da promijeni profesiju. Naime , Dajana je postala ljekar.

 

 

Definitivno poznata izreka “Nikada nije kasno da radiš ono što voliš!” , u njenom slučaju ima smisla. Ona je promijenila smjernice svog života onako kako je ona željela . Uprkos ljubavi prema muzici , odlučila se za liječenje ljudi , te da medicina postane njen primarni životni put. Dejana Pezić je rođena 1988.godine , te je od djetinstva bila zainteresovana za muzičku karijeru , pa je tako završila jedan od instrumentalnih odsjeka u muzičkoj školi. Prvi album je radila sa Marinom Tucaković i Leontinom Vukomanovićem.

 

 

Pokrovitelj njenih muzičkih početaka je svakako bila Grand produkcija , te je pjevačica ostvarila više hitova poput “Levo levo ” , “Sledeći” , “Crna košulja” , koji su najviše uticali na razvoj njene karijere. Sarađivala je sa dosta estradnih ličnosti .Bila je i prateći vokal u grupi “Ministarke”. Svoj zadnji album je izdala 2011.godine , kada e odlučila da promijeni svoju profesiju , te se posvetila studiranju medicine na medicinskom fakultetu u Beogradu , gdje je diplomirala 2014.godine. Prije par godina stupila je u brak sa Darkom Gojkovićem , jednim od utjecajnih fudbalera , a prije dvije godine su dobili i sina , te su na vrijeme upotpunili svoju porodicu i žive sretnim životom. Na društvenoj mreži Instagram često objavljuje svoje fotografije  pa tako imamo priliku da vidimo kako danas izgleda , iako se već dugi niz godina ne bavi javnom scenom.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here