Snežana Đurišić, poznata srpska folk pjevačica, rođena je 1959. godine u Gornjem Milanovcu. Sa samo deset godina započela je svoj glazbeni put snimivši svoj prvi album 1969. godine. Brzo je prepoznata kao iznimno talentirana, te je stekla reputaciju jedne od najboljih srpskih folk pjevačica. Zbog svoje glazbene kvalitete i popularnosti, nazvana je “kraljicom narodne glazbe”. Kroz svoju blistavu karijeru, izdala je više od četrdeset albuma, a njezini hitovi zauzimali su vrhove top ljestvica i ostali popularni tijekom godina.

Osim glazbenog uspjeha, Snežana Đurišić također je bila poznata po svojem elegantnom stilu. Plava kosa postala je njezin zaštitni znak i prepoznatljiv dio njezinog izgleda već više od četrdeset godina. Od trenutka kada je odlučila obojiti kosu u plavo, pjevačica je njegovala svoje plave pramenove i nikada nije imala želju da ih mijenja. Iako se rijetko sjeća vremena kada je imala kovrčavu frizuru s malim valovima ili kada je nosila dugi, zategnuti konjski rep, još rjeđe se prisjećaju razdoblja kada se odlučila za izrazito kratku frizuru.

Instagram račun posvećen praćenju događanja na estradi objavio je podsjetnik u obliku fotografije iz prošlosti, koja prikazuje Snežanu s ošišanom frizurom. Fotografija je vjerojatno starija od tridesetak godina, ali je izazvala mnoge komentare i reakcije među njenim obožavateljima. Neki od njih su hvalili njen karakter i izgled u to vrijeme, dok su drugi smatrali da muška frizura nije najbolje pristajala njezinom licu.

Snežana Đurišić ostaje ikona srpske glazbene scene, a njezin stil i prisutnost ostaju inspiracija mnogima koji je prate i podržavaju tijekom cijele njene karijere. Njen glas, stas a i ponašanje je čine zaista posebnom, nikada nije karijeru gradila na skandalima.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here