Smrt Armina Begovića je izazvala neočekivanu bol među javnošću širom bivše Jugoslavije. Armin, sin poznatog pjevača Enesa Begovića, preminuo je od komplikacija autoimune bolesti. Samo nekoliko tjedana prije toga, Enes Begović je bio vedrog raspoloženja dok je davao izjave regionalnim medijima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. U intervjuu za lokalne medije, izražavao je svoje poslovne ambicije, nesvjestan da će uskoro doživjeti nesagledivu tragediju u svom životu.

Danas je na Gradskom mezarju Bare u Sarajevu održana dženaza za Armina Begovića. Armin je bio sin nedavno preminulog pjevača Enesa Begovića. Svečanosti su prisustvovali brojni prijatelji i članovi obitelji, kao i mnogi kolege Enesa. Prvi među njima stigao je kolega Halid Bešlić, a zatim i nekoliko članova Zvezda Granda.

Unutar te grupe kolega, nekoliko istaknutih pojedinaca se izdvaja, uključujući Harisa Džinovića, Bobana Rajovića, Mladena Vojičića Tifu, Fahrudina Pecikozu, Šerifa Konjevića, Dina Muharemovića, Dragana Kojića Kebu, Branku Sovrlić, Halida Bešlića, Mirka Kodića, Saška Nikolića i Slađanu Mandić.

Na Arminovom ispraćaju prisustvovalo je i mnogo sportaša i nogometaša koji su došli na njegovu dženazu. Među njima su bili nogometaši Edin Džeko i Mehmed Janjoš, kao i Mehmedov pomoćni trener u nogometnoj reprezentaciji BiH. Elvira Rahić, kuma obitelji, objasnila je za Telegraf.rs da žene, u skladu sa svojim vjerskim običajima, ostaju u kući tijekom obreda, dok muškarci idu na groblje. Također je istaknuto da Arminova supruga Almina Gadžo Begović uskoro očekuje porođaj, a Armin je pripremao stvari za dolazak njihove bebe već nekoliko sedmica. Elvira je podijelila da su oboje s nestrpljenjem iščekivali dolazak prinove u obitelj i željno čekali blagoslovljeni događaj, no nažalost, uslijedila je velika tragedija.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here