U današnjem članku ćemo se osvrnuti na plate i primanja doktora u zemlji , ali i u regionu. Neki misle da doktori imaju visoke plate , dok ima onih koji smatraju da su plate doktora ipak preniske , za posao koji obavljaju. Bez obzira na kojo ste strani , treba da znate da se doktori svakodnevno suočavaju sa mnogim teškim problemima i slučajevima. Neki od njih su nevjerovatno teški.

 

 

Naime , poznato je da su gastroenterolozi u teškoj situaciji jer su odgovorni za delikatno područje ljudskog tijela koje se zove crijeva i probavni trakt. Za ovaj posao nisu svi prikladni , a nedavno smo bii svjedoci slučaja iz Indije koji je dospio na naslovnice svih medija.

 

 

Naime radi se o muškarcu iz Indije koji je imao velike bolove u stomaku , a nakon detaljnijeg pregleda doktori su shvatili da je nešto novo u pitanju, i do sada to nikada nisu vidjeli.Pacijent je primjen u bonicu zbog jakih bolova , a skener je utvrdio da pacijent ima predmet unutar anusa koji je bio dugačak najmanje 20 cm . Osim bolova , muškarac je istakao da već duže vrijeme nije imao stolicu. Doktori su rekli da je ovo najčudniji slučaj koji su do sada imali , te da je čovjekov život bio u opasnosti . Uradili su operaciju koja je trajala nekoliko sati , a prilikom zahvata je došlo do oštećenja crijeva , pa je nakon određenog vremena najvaljena druga operacija , koja je prošla relativno dobro , i muškarac je trenutno na oporavku , bolova više nema. Ovaj slučaj će svakako ostati zaamćen , posebno po tome što nije otkriveno kako je taj predmet završio u anusu čovjeka.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here