Danas je tužan dan za obitelj i obožavatelje poznate ličnosti, Kristine Kije Kockar. Kija je poznata po svojoj otvorenoj i iskrenoj prirodi te je prošla kroz mnogo događaja u posljednjih šest godina. Uz razvod braka, započela je i glazbenu karijeru, napisala knjigu, imala globalne nastupe i trenutno je angažirana kao voditeljica.

Nedavno je ostvarila svoju davnu želju upisavši Pravni fakultet u Beogradu. Iako se čini da se dijelovi njezinog života polako slažu na svoje mjesto, postoji zabrinutost za njezino zdravlje. Kija je otvoreno govorila o svom trenutnom zdravstvenom stanju koje je jako narušeno. Otkrila je da se bori s četiri nemaligna tumora na dojkama te je istaknula važnost redovitih pregleda, pozivajući sve žene da stave svoje zdravlje na prvo mjesto.

Kija je podijelila da trenutno ima četiri tumora, ali je zahvalna što su benigni i pod medicinskim nadzorom. Nedavno je posjetila Zavod za onkologiju i radiologiju, ali će se sljedeći tjedan morati vratiti na kontrolni pregled zbog rasta tumora. Ako tumor nastavi rasti, možda će biti potrebna kirurška intervencija. Kija izražava želju da joj se uklone svi tumori kako bi konačno pronašla mir. Izrazila je zahvalnost doktorici Zorki Damjanović koja je otkrila još jedan tumor tijekom ultrazvučnog pregleda.

Operaciju je izveo doktor Igor Spurnić, koji sada pomno prati njezin napredak. Kija je iskoristila priliku da javno potakne sve žene da se redovito podvrgavaju ultrazvuku dojki i mamografiji. Iako su njeni tumori benigni, naglašava da to nije uvijek slučaj te je duboko saosjećala s mladom ženom koja je imala benigni tumor koji je kasnije postao zloćudan. Kija je nedavno bila meta neprimjerenih Photoshop manipulacija na društvenim mrežama koje su prikazivale ožiljke na mjestima gdje je imala operaciju uklanjanja tumora. Ona je izrazila šok i ogorčenje te je istaknula važnost razumijevanja stresa i borbe s rakom koje prolaze mnogi ljudi. Kija je hrabra u dijeljenju svoje priče i promicanju svijesti o zdravlju dojki. Njezina iskrenost i otvorenost pomažu podići svijest o važnosti redovitih pregleda i brizi za vlastito zdravlje.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here