Bugarska je primorska zemlja koja, u zavisnosti od sezone, privlači između 70.000 i 150.000 srpskih turista. Crno more, koje ima nizak salinitet zbog slatke vode, nije tirkizno plavo kao Grčko more, ali temperature morske vode su vrlo ugodne, dosežući preko 24°C i čak 25°C u avgustu. To je idealna temperatura bilo da idete sami ili da vodite dječicu sa sobom, ugodan odmor za cijelu porodicu. Plaža kao plaža nudi slično kao i druga mjesta sve u svemu dovoljno za jedan godišnji odmor.

Najomiljenija destinacija srpskih turista je Sunčev breg, poznato mesto za zabavu i mlade turiste, ali nudi i sadržaje za opušten odmor starijih generacija. Turističke agencije često nude jeftina letovanja u Bugarskoj, a cene variraju ovisno o kvalitetu smeštaja i udaljenosti od atraktivnih destinacija.

Uz poznata letovališta poput Sunčevog brega, tu su i Albena, Nesebar, Zlatni Pjasci i Sozopol. Albena je ekskluzivno lepo mesto, Sunčev breg nudi obilje zabave i aktivnosti, Nesebar je stari grad s bogatom istorijom, Zlatni Pjasci su najelitniji i najskuplji deo, dok je Sozopol jedan od najstarijih gradova na Crnom moru.

Cene smeštaja variraju ovisno o tipu smeštaja, a mnogi turisti tvrde da su restorani i marketi u Bugarskoj pristupačniji nego u Srbiji. Također, piva, hleb, mleko i jaja su po povoljnim cenama. Turistički kapaciteti u ovim mestima su raznovrsni, nudeći od luksuznih hotela do skromnijih apartmana. Unatoč rivalstvu s drugim mediteranskim destinacijama, Bugarska ostaje popularna među srpskim turistima, a njeni prelepi pejzaži, prijateljski ljudi i raznovrsni sadržaji pružaju ugodan i zabavan odmor. Neobičnost i čari Bugarske privlače turiste, koji uživaju u ovom komšijskom odredištu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here