U nastavku dnaašnjeg članka dotaći ćemo se teme , a o kojoj se poslednjih godina i ne govori baš mnogo , odnosno onima kojima se ne pridaje pažnja . NNaime , kako vreme sve više prolazi , danas u javnom životu možemo da vidiimo samo kako se ljudi hvale luksuzom , pa se može zaključiti da se takmiče u toome , dok se o onima poslovimma , koji su teški , te za koje je potrebno da zapnete , uopšte ne priča . Naime , kada to kažemo mislimo zasigurno na poljoprivredne poslove ,a koji su inače jako zahtevni , te za koje danas gotvo niko ne želi da radi , a svi bi da novac lako zarade . Naime , nekima to sigurno ispeva , dok se drugi malo moraju pomučiti.

Upraavo zbog toga će današnja tema da nam bude jedan čovek koji dolazi iz okoline Niša , a koji svake godine u proleće ostvari poprilično lepu količinu novca , a bez da se trudi mnogo . Dakle , radi se o tome da on nakon svake kiše silazi u livade koje se nalaze u okolini njegove kuće te sakuplja puževe . Puževi se prodaju po visokim cijenama, i to u italijanskim restoranima najviše. Nekada kada “berba” bude dobra, on za jedan dan može da zaradi i preko 100 eura. Postoji još jedan čovjek koji na veoma zanimljiv način zarađuje novac.

Dakle , reč je o Radosavu Markoviću , koji je iz sela Ražani , a koji verovali ili ne uzgaja kalifornijske gliste , a koje inače prave najkvalitetniji humus koji je kod poljoprivrednika itekako tražen . Naime , on je o ovom poslu saznao preko jedne emisije , a onda je i sam pokrenuo ovaj posao. Sa svojim komšijom on je otišao u Brčko, i tu je kupio 100 legala kalifornijskih glisti, te je započeo svoj biznis. One dnevno mogu da proizvedu do 350 litara organskog humusa.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here