U polufinalu Vimbldona, Novak Đoković nije predstavnik Srbije. Taj prestižni položaj je zauzeo mladi teniser Branko Đurić, čiji izvanredni rezultati su ga odveli do juniorskog polufinala u konkurenciji parova. U saradnji sa svojim dubl-partnerom Arturom Žeom, Branko je danas trijumfovao nad trećim nosiocima, Aleksandrom Melerom Krecerom iz Španije i Rodrigom Pačekom Mendezom iz Meksika, rezultatom 6:3, 7:6(3).U polufinalu, srpsko-francuski par će se suočiti ili sa prvoplasiranim rusko-američkim tandemom Jaroslavom Deminom i Kuperom Vilijamsom, ili sa američkim dvojcem Darvin Blanš – Roj Horvic.

Branko Đurić je rođen u Budvi i svojim izvanrednim rezultatima osvojio je sve što je mogao u mlađim kategorijama tenisa u Crnoj Gori. Međutim, odlučio je da nastupa pod srpskom zastavom. Već u Srbiji je ostvario značajan uspeh osvajanjem prve velike titule kao prvak za igrače do 12 godina. Takođe je zanimljivo napomenuti da je tokom detinjstva paralelno trenirao tenis i fudbal.

Branko Đurić ističe se ne samo svojim teniskim talentom, već i svojom izuzetnom predanošću i upornošću. Iako je još u mlađim kategorijama, on je već stekao reputaciju kao izuzetno borben i taktički pametan igrač.Njegova strast prema tenisu razvila se još u ranom djetinjstvu, kada je počeo trenirati tenis i nogomet istovremeno. Međutim, s vremenom je odlučio posvetiti se isključivo tenisu, jer je u njemu pronašao svoju istinsku ljubav i životnu svrhu.

Branko je poznat po svom snažnom servisu i preciznim udarcima sa osnovne linije. Njegova tehnička sposobnost, snaga i brzina omogućuju mu da dominira terenom i da se suoči s izazovima na visokoj razini.Uz svoj izuzetan talenat, Branko Đurić također pokazuje izvanrednu sportsku etiku i poštovanje prema svojim protivnicima. Njegova skromnost i posvećenost čine ga omiljenim među navijačima i kolegama teniserima.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here