U današnjem članku donosimo vam jednu temu za koju verujemo da će mnoge zanimati , a tiče se zdravlja , te uklonjanja viška kilograma koji su se godinama nakupili. Jasno nam je svima da je jako teško da čovek smrša , te da treba imati jaku volju , te se držati određenog režima ishrane. Međutim , što je čovek stariji , metabolizam sam oslabi , pa je samim tim i teže smršaviti. Pogotovo kada je reč o tome ako imate preko 50 godina , te vam uz to utiče i dosta faktora na gubitak kilograma.

Vitka linija i dobra forma, ono su čemu mnogi streme, bez obzira na spol ili godine. “Kako smršaviti?” je pitanje koje najčešće čujemo od osoba koje muku muče s viškom kilograma, a pritom su rješenja često nepotpuna, a rezultati loši. No, zdravo mršavljenje je proces kojem treba pristupiti temeljito imajući u vidu da je najbitnije očuvati zdravlje, izbjeći ozljede i spriječiti brzi povrat izgubljenih kilograma.

Brzina metabolizma se povećava kad imate više mišića na sebi, a ako imate manjak mišićne mase, onda ćete smanjiti brzinu metabolizma, rekla je Čong koja je naglasila da ženama gubitak kilograma nakon 50 te godine može biti teško radi hormona i promena koje se pre ili posle menopauze dese. u nastavku ćemo vam otkriti neke savete: sa treningom snage počnite, više pijte vode, nemojte sa kretanjem da zabušavate, ne unosite dodatni šećer, odnosno smanjite unos, svesno vežbajte, unos vlakana povećajte. U komntarima nam podelite vaše iskustvo , tačnije kako se borite sa viškom kilograma ?