Vjerovatno ste do sada primjetili kako se dlačice mogu pojavljivati i na najneobičnijim mjestima , odnosno dijelovima tijela. Neke dlačice na tijelu imaju svrhu ,kao što su obrve i trepavice , dok neke na pojedinim dijelovima tijela i nemaju nikakvu svrhu i nisu nam potrebne .

Ako imate dlačice na nožnim prstima , one vam govore nekoliko stvari o vašem zdravlju:

 

 

1.Cirkulacija vam nije idealna – Ako nemate niti jednu dlačicu na vašim nožnim prstima , to govori da vam nije dobra cirkulacija. Na ovom dijelu tijela je normalno imati bar nekoliko dlačica.

2.Hormonalne promjene – Ukoliko prolazite kroz neke hormonalne promjene , dlačice na prstima mogu postati grublje i tamnije.

 

 

3.Sindrom policističnih jajnika – Ovaj sindrom može dovesti do toga da imate neželjene dlačice na određenim dijelovima tijela , zbog nivoa androgena u tijelu.

4.Dlačice su povezane sa genima – Ako vaši roditelji također imaju dlačice po prstima , onda nije neobično da ih i vi imate.

 

 

Dlačice su svakako sastavni dio našeg tijela , i imaju svoju ulogu , a to je da štite naše tijelo od vanjskih uticaja , međutim ako uočite prekomjerni rast dlačica , i to na neobičnim mjestima , onda mogu biti razlog za neke od promjena u irganizmu koje smo iznad naveli. Baškao što nedostatak dlačica ukazuje na lošu cirkulaciju , previše dlačina na nožnim prstima također mogu ukazivati da imate jako dobru cirkulaciju , te da ništa opasno se ne dešava u Vašem organizmu i da nemate razloga za brigu , ali svakako prvo potražite savjet doktora kako bi potvrdio da se radi samo jako dobroj cirkulaciji.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here