Švajcarski teniser Rodžer Federer je trenutno prisutan na ATP turniru u Haleu, gde je kao poseban gost povodom tridesetogodišnjice takmičenja. Ovo je prvi put da se Federer pojavio u javnosti nakon što je njegov dugogodišnji rival Novak Đoković osvojio Rolan Garos i postao rekorder sa 23. Grend slem titule.

 

Konačno prekidajući zavet ćutanja o uspehu Đokovića, Federer je čestitao srpskom teniseru na nezapamćenom poduhvatu. Izrazio je svoje divljenje i rekao da je ono što je Novak postigao zaista ogromno. Naravno, novinari su iskoristili priliku da pitaju Federera da li smatra da je Novak najbolji teniser svih vremena. Na ovo pitanje, Federer je dao pomalo oburkani odgovor, svesno uklanjajući se od donošenja konačnog sudara.

Rekao je da je teško utvrditi takvu stvar i da je to rasprava u kojoj nema jasnog odgovora. Podelio je priču o svojim razmišljanjima sa prijateljem, postavljajući pitanje: “Šta je teže, osvojiti Vimbldon sa 17 godina kao Boris Beker ili osvojiti Rolan Garos sa 36 kao Novak?” Na kraju, Federer je priznao da nema definitivan odgovor na to pitanje.

Uz sve to, važno je napomenuti da je Federer legenda turnira u Haleu, osvajajući titulu čak deset puta i postavši apsolutni rekorder. Njegovo prisustvo na ovogodišnjem turniru dodatno je uvećalo značaj i uzbuđenje oko događaja. Iako je rivalstvo između Federera i Đokovića bilo intenzivno tokom godina, ovi trenuci pokazuju da se ipak mora odati priznanje kada neko napravi uspeh. Kako god bilo sada Đoković i Federer će se vjerovatno sresti opet tako da je bolje da njihov odnos ostane što korektniji, ma kakvo čije mišljenje bilo.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here