Bojan Jovanovski, poznat i kao Boki 13, makedonski pjevač i voditelj poznat po izazivanju kontroverzi, rođen je 19. augusta 1986. u Skoplju. Već sa 16 godina uspešno je organizovao ceremoniju dodjele nagrade “13”, privlačeći pažnju poznatih balkanskih zvijezda. Aktivan je u menadžmentu od svoje 19. godine. Nakon završetka studija na Fakultetu za turizam, postao je voditelj renomirane makedonske emisije “Talk Show”. Dodatno, 2009. godine preuzeo je ulogu voditelja emisije “Gospođa ministarka” na televiziji “Sitel”.Jovanovski je stekao slavu i veliku popularnost nakon sudjelovanja u reality programu Big Brother VIP 2010. godine. Naime, talijanski časopis “La Verita” objavio je video i audio snimku koja otkriva da je makedonski poduzetnik Jordan Kamčev pružio Bojanu Jovanovskom iznos od milijun i pol eura. Ova transakcija imala je za cilj utjecati na tužiteljicu Katicu Janevu, blisku Jovanovskom, kako bi se osigurala povoljna presuda za Kamčeva. Dana 17. jula 2019., Jovanovski je priveden. Tokom ispitivanja od strane tužiteljstva, Jovanovski je otkrio da je o tome kontaktirao premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva.

 

 

Premijer Sjeverne Makedonije je snažno negirao ove spekulacije, odbacujući ih kao neutemeljene, i istaknuo da je slučaj protiv Kamčeva lično iznio u javnost. Na prvom suđenju u junu 2020., Bojan Jovanovski osuđen je na devet godina zatvora zbog optužbi za nezakonit utjecaj i pranje novca. Godinu dana nakon prve presude, Žalbeni sud u Skoplju 22. jula 2021. potvrdio je kaznu od devet godina zatvora. Nakon godinu dana kućnog pritvora, Jovanovski je zatim prebačen u zatvor “Idrizovo” koji se nalazi u neposrednoj blizini Skoplja. Bojan Jovanovski, govoreći o svom privatnom životu, otkrio je da je bio u vezi s osobama oba spola. Izražavajući nedostatak vjere u instituciju braka, izrazio je želju da ima jednog potomka. Nakon pete operacije koja se dogodila u nedjelju, 14. januara, zvanično je objavljeno da je progovorio za Telegraf.rs, gdje je otvoreno podijelio svoje trenutno stanje. “Uprkos nedostatku energije, trenutno sam u fazi oporavka. Nedavno sam podvrgnut operaciji u Državnoj klinici kojom su mi uklonjena dva lipoma s obje strane abdomena. Operacija je trajala otprilike tri do četiri sata, a lipomi su uspješno uklonjeni. Trenutno sam u procesu zacjeljivanja, oblačen zavoje, što je očekivano nakon ovakvog zahvata” – objasnio je Boki. Dodao je da je otpušten iz bolnice i trenutno se liječi u udobnosti vlastitog doma.

 

 

Boki nam je javio da je njegova nedjeljna operacija prošla bez problema i izrazio iskrenu nadu da neće biti daljnjih komplikacija. Jučer je pušten iz bolnice i trenutno se oporavlja kod kuće. Podsjećamo da je Boki 13 nedavno pušten iz zatvora “Idrizovo” nakon odslužene četverogodišnje kazne. Iako se rijetko oglašava na društvenim mrežama, bivši voditelj otkrio je detalje svojih novogodišnjih aktivnosti. U svom stanu je ponosno stajao uz prekrasno okićenu jelku, držeći svečani jastuk ukrašen likom Djeda Mraza. “Najdragocjenije mjesto na Zemlji bez sumnje je vlastiti dom. Dok pozdravljamo dolazak 2024. godine, iskreno želim beskrajnu sreću, čvrsto zdravlje, obilje radosti i prosperitet u punom cvatu. Od suštinske je važnosti održati nepokolebljivu vjeru u sebe i ne odustajati pred izazovima koji se čine nepremostivima. Kombinacija čvrste vjere, iskrenih težnji i optimističnog razmišljanja može iznijeti čuda! Neka vaš napredak i dobro zdravlje prate sljedeću godinu. Sretna Nova godina”, – prenio je Boki. Kako je otkrio, operacija je zahtjevna i obimna, te traje do četiri sata.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here