Dušanka Kalanj je bila jedna od najpoznatijih spikerki u bivšoj Jugoslaviji , a imala je i nevjerovatnu karijeru , ali i njena životna priča je jako zanimljiva. Dušanka će zauvijek ostati upamćena kao prva voditeljica TV dnevnika i ona je sa velikom lakoćom obavljala svoj psao i gleaoci su je naprosto obožavali.

 

 

Pored toga što je veoma bila uspješna u svo poslu , Dušanka je bila i veoma lijepa , i mnogi j smatraju danas pojmom ljepote , i nijedna voditeljica poslije nje ne može da se mjeri sa njenom ljepotom. Dušanka je rođena u Šibeniku , Fakultet engleskog jezika je završila u Beogradu m, a u pedesetim godinama je bila jedna od najljepših žena koje su šetale Beogradom, pa ju je tako jednom prilikom primjetio i Radivoje Lola Đukić , koji je baš tada pokretao Televiziju Beograd.

 

 

Naime , on ju je tada pozvao na audiciju za voditelje , a ona je prihvatila i odmah je dobila posao. Cijeli svoj radni vijek je provela u Beogradu , a kao najtužniji i najstrašniji dan u životu je uvijek isticala 23.april 1999.godine , kada je NATO bombardovao zgradu Radio televizije Beogada i kada e veliki broj njenih kolega nastradao. Dušanka je tada smrt izbjegla za dlaku , jer je malo prije tog strašnog zločina završila svoju smjenu i otišla kući . Iako su joj se mnogi muškarci udvarali , Dušanka se nikada nije udavala , te se čini kako niko nije uspi da osvoji njezino srce . Nakon odlaska u penziju Dušanka se niej mnogo pojavljivala u javnosti , a preminula je u svojoj 76.godini života nakon duge bolesti.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here