Pandemija korona virusa , pa onda i ruska invazija na Ukrajinu , pokrenule su inflaciju kojoj se kraj ne nazire. Rast cijena energenata uticao je na gotovo sve sfere društva , pa ni turizam nije pošteđen. Kako doznajemo , cijene aranžmana ove godine su znatno više nego predhodne , ali uprkos tome rezervacije i uplate ljetovanja u srpskim agencijama uveliko su dostigle nivoe iz 2019.godine.

 

Najtraženija je Grčka , jer srbi vole da ljetuju tamo , a i cijene su povoljnije nego na Jadranu. Cijene su šarolike , gotovo da nema destinacija koja nije poskupjela , pa se tako čini da bez 500 eura po osobi skoro je pa nemoguće ottići na ljetovanje , čak i kada su u pitanju najjeftinije destinacije. Ćarter letovi su poskupili 20 odsto , cijenne ljetovanja na redovnim linijama više su i od 30 posto.

 

Iz srpskih agencija kažu da su poskkupljele avio katrte do ljetnjih destinacija što dalje diktira cijenu aranžmana , te ne može biti isto da li ćete avionom ići do Turske ili do Grčke.Ostrva u Grčkoj su ove godine skuplja i do 50 odsto. U Grčkoj su hoteli digli cijene za čak 20 do 30 odsto . Oni hoteli koji su prošle godine bili skuplji za 25 odsto , ove godine je dvostruko. Avio karte još toliko . Kada je u pitanju apartmanski smještaj on je neznatno skuplji od 5 do 7 posto , kada su u pitanju predsezona , dok su u jeku sezone cijene veće i do 15 odsto. Međutim veće interesovanje turista iz Srbije vlada za kopneni dio Grčke.Iz turističke agencije savjetuju da ko god se odluči za ljetovanje ove godine , da rezervišu smještaj prije , još od svoje kuće , da nikako ne idu na slijepo.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here