Jedan od najpopularnijih muzičara u regionu i na čitavom Balkanu je svakako Zdravko Čolić, a njegova karijera traje već više od četiri decenije , a iza njega su brojne hit pjesme , rasprodane turneje i nastupi pred hiljadama ljudi .

 

 

Zdravko Čolić je osim po muzici , poznat i po svom skladnom braku sa suprugom Aleksandrom sa kojom ima dvije kćerke Unu i Laru. Međutim , malo ko zna da je Zdravko svoje srce još u mladosti poklonio jednoj glumici , sa kojom i dan-danas njeguje poseban odnos , a ona je Jasna Ornela Beri , koja je u to vrijemebila popularna filmska i pozorišna umjetnica u Bosni i Hercegovini.

 

 

Kako je Jasna istakla , njena povezanost sa Čolom je i dana posebna , te je izjavila kako će uvijek jedan dio njenog srca biti rezervisan za njega. Jasna za Čolu ima samo riječi hvale , te ističe kako je on prije svega dobar čovjek. Iako su davo raskinuli Jasna se sjeća svog i Čolinog prvog susreta u Beogradu , nakon rata , a taj susret je Jasna opisala kao jako dirljiv. Jasna je udata i ima dvoje djece , kćerki Aleksandru i sina Vuka , a široj publici je poznata i po ulozi u popularnoj seriji Lud Zbunjen Normalan. Zdravko Čoić je rođen 30.maja 1951.godine , potiče iz veoma skromne porodice , i ima jednog mlađeg brata.Zavšio je Gimnaziju , i išao je u muzičku školu , ali je nju tada smatrao više hobijem . Svoju samostalu muzičku karijeru započeo je 1972 godine na festivalu na kojem je otpjevao pjesmu “Sinoć nisi bila tu ” , koja je i danas veoma popularna i publika je voli slušati.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here