I nakon skoro mjesec dana od masakra koji se dogodio u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar , počinioc Kosta Kecmanović je i dalje glavna tema u medijima. Još uvvijek mnogima nije jasno šta se to dogodilo u njegovoj glavi da se odlučio na ovako strašan zločin , a važio je za jednog mirnog i uglednog dječaka , i niko od njega nije ovo očekivao.

 

 

Očigledno da je postojalo nešto , što ga je navlo na ovaj strašni zločin , a policija i tužilaštvo još uvijek vrše istragu , da otkriju motiv. Sada se na svoje mišljenje odlučila i popularna Vedrana rudan , koja je poznata spisateljica, kolumnista i novinarka.Ona je nedavno gostovala u jednoj crnogorskoj emisiji , i govorila je o tragičnom masakru koji se dogodio.

 

 

 

U razgovoru na tu temu se iskreno izjasnila i poznata hrvatica koja je utvrdila da nema opravdanja za tvrdnju da je trinaestogodišnjak io žrtva vršnjačkog nasilja . Umjesto toga , po njenom mišljenju primarna odgovornost i krivnja pada na njegovog oca . Ona je istakla da dotično dijete ima trinaedt i pol godina , te da se on deklarisao kao psihopata . Međutim izraz se u modernoj psihologiji ne koristi olako , i ukazuje na ustrajno ometajuće ponašaj , i vjerujte da nijedan pravi psihopata u prošlosti za sebe nije upotrijebio taj termin.

“On nije ni mali ni veliki kriminalac , već žrtva svog nestabilnog oca. Kakav je proizvod rezultat takvog oca ? Kako bi obučeni medicinski stručnjak , čiji je posao pomagati drugima , mogao posjedovati oružje? , kako je otac mogao odvesti sina u streljanu i naučiti ga da puca sa takvom preciznošću da može skinuti muhu u letu??. Otac je kojen problema i uzrok tome .” Rekla je Vedrana Rudan , te dodala da njenoj unuci daju pištolj i kažu koj da puca , na nebi mogla nikoga ubiti jer nema iskustva sa vatrenim oružjem.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here