Posljednjih dana društvene mreže su preplavljene pojedincima koji tvrde da imaju unutarnje informacije o smrti kraljice Elizabete II. Unatoč tome što je tužna vijest o njenom preminuću objavljena, mnogi tvrde da su znali za to prije i da imaju detalje o okolnostima smrti. Među takvim pojedincima je i Logan Smith, poznata ličnost na Twitteru, koja je privukla pažnju svojim predviđanjima. On je bio poznat po tvitu koji je objavio u prošlosti, ali navodno je brisao tvitove koji se nisu obistinili, uključujući one o smrti kraljice.

Nedavno je Smith otišao korak dalje i hrabro predvidio tačan datum smrti kralja Čarlsa III. Ta tvrdnja je izazvala još više pažnje i spekulacija na društvenim mrežama. Njegova popularnost muči ga toliko da je zaključao svoj Twitter nalog kako bi izbjegao upite i dodatne spekulacije. Također, dobio je i poruku saučešća od korisnice koja se identificirala kao Hejli, koja je nažalost izrazila svijest o potencijalnim prijetnjama prema njemu.

Jedan od komentara na tu poruku izrazio je predosjećanje da će vladavina kralja Čarlsa biti relativno kratka, što je izazvalo potresan odgovor od drugih korisnika društvenih mreža, koji su i dalje u žalosti zbog smrti voljene kraljice. Cijela situacija potiče razne reakcije i spekulacije, ali istina i dalje ostaje nejasna.

Važno je napomenuti da društvene mreže često služe kao platforma za širenje različitih informacija, pa je važno zadržati kritički stav i provjeriti autentičnost prije nego što povjerujemo u sve što vidimo ili čujemo na internetu. Ali također ništa nije ni čudno s obzirom da informacije se šire tako bezo pa na vidjelo izlaze stvari koje bi se inače sakrile od strane kraljevstva ili vlade.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here