Cijela Srbija , ali i regija je još uvijek u šoku , zbog dva masakra koja su se desila u protekla dva dana , a u kojima je čak 16 ljudi izgubilo živote , dok je ranjeno preko 20. Poznato je da je u srijedu u jutarnjim satima u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” , maloljetni učeniuk počinio strašan zločin , kada je u školu donio vatreno oružje i tako usmrtio portira , zatim osam drugara iz svoje škole , a ranio njih šest , kao i nastavnicu . Ubijeno je sedam djevojčica i jedan dječak , a Kosta Kecmmanović je nakon ovog strašnog zločina sam pozvao policiju i predao se.

 

 

Mediji u Srbiji prenose da je Kosta bio žrtva vršnjačkog nasilja koje je navodno tri puta prijavljivao , čak je tražio i premještaj u drugu smjenu. Niko sa siguzrnošću ne može reći da li je to nasilje bilo okidač za ovaj staršan čin ali je evidentno da je vršnjačko nasilje u porastu . Naime , poznati glumac Saša Joksimović se takođđer oglasio na ovu temu , te dodao kako je i njegov sin bio žrtva vršnjačkog nasilja , a o tome je glumac svojevremno javno govorio.

 

 

Naime , kako je Saša ispričao , to se dešavalo kada je njegov sin ima 13.godina i on je tada preživio veliki stres , kada ga je napala grupa njegovih vršnjaka i to po treći put. Naime to se desilo u parku na Vračaru , a kako je glumac rekao radi se o grupi maloljetnika koji maltretiraju djecu svu , ne biraju ko je. Oni su njegovog sina Iliju i njegove drugove presreliu , polili ih vodom i oteli im novac . On je kao roditelj odmah reagovao , razgovarao je sa roditeljima te djece ali kako kaže oni nisu marili za to što njihova dujeca nose bokserske rukavice kao i palice , te na taj način plaše drugu djecu . Saša je na kraju dodao da će svoje dijete braniti dok je živ iako smtra da nije rješenje na nasilje odgovarati nasiljem .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here