Doris Dragović, popularna pevačica iz Hrvatske, posebno je omiljena među navijačima, te je stekla titulu “kraljice torcide”. Njena uspešna karijera započela je 1986. godine kada je predstavljala Jugoslaviju na Evroviziji s hitom “Željo moja”. Ova pesma i dalje uživa veliku popularnost, postavši svojevrsni evergrin koji će se sigurno slušati i u budućnosti. Njena uspešna karijera obiluje nizom hitova, a do sada je objavila sedam studijskih albuma. Odlikuje je prelep glas, skroman scenski nastup, i uvek je bila prepoznata kao prava dama, izbegavajući afere i konflikte sa kolegama na estradi.

 

 

 

 

Tri puta je trijumfovala na festivalu “Melodije Hrvatskog Jadrana” tokom svoje karijere. Početkom devedesetih godina prošlog veka, bila je u kratkotrajnoj vezi sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, koji je tada prevario svoju suprugu s njom. Mediji su tada izveštavali da je Arkan potpuno bio opčinjen njom, ali su ratna zbivanja navela na njihovo rastajanje. Nakon toga, pojedinačno se pojavljivala na Hrvatskim festivalima, ali je potom definitivno nestala sa muzičke scene. Kružile su čak i priče da se posvetila veri, te da je promenila čak i svoje ime, budući da je njen pravi identitet Dorotea. Njeno prezime je zapravo Budimir, a udala se za poznatog vaterpolistu iz Splita, Maria. I dalje su u braku, a karakteristično je da nemaju dece.

 

 

 

Nakon raspada Jugoslavije, Doris se aktivno bavila muzikom u samostalnoj Hrvatskoj. Takođe se pojavila na nekoliko festivalskih takmičenja, gde je postigla značajan uspeh. Njen uticaj i popularnost ostali su snažni tokom godina, čineći je jednom od istaknutih figura regionalne muzičke scene.Tokom svoje duge i uspešne karijere, stekla je status jedne od najpoznatijih i najcenjenijih pop i zabavnih izvođačica na području bivše Jugoslavije.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here