“Bio je miran i tiho je otišao, mislim da je bilo mladunče. Nisam uplašen”. Ovako je za “Blic” ispričao gost hotela Banja Junaković kod Apatina, gde smo otišli da svedočimo i čujemo kako opisuju susret sa divljom životinjom za koju se smatra da je crni panter i kako je izgledalo dalje istraživanje situacije .

 

Kako se sumnjalo, ova životinja, nimalo karakteristična za našu zemlju, stigla je do Atalasa oko Apatine nakon bekstva iz zatočeništva, a poslednjih dana nekoliko nadležnih intenzivno pokušava da uhvati Live it, ali bezuspešno.

 

– Ne diraj to. Kao što kažu “ne diši” kada vidite medvjeda, isto je i kada su u pitanju crni panteri. Mislim da Crni Panter nije mogao doći iz daleka. Moja pretpostavka je da ne staje tamo gde ima asfalta, već se penje u šumu, pređe put i negde nađe izlaz – rekla je za „Blic“ Snežana, Banja Junaković koja živi u blizini gostiju apatinskog hotela, gde je bila divljač. zadnji put viđen.

 

Prema njenim nagađanjima, on je već bio negdje duboko u šumi, a sudeći po ponašanju bio je zadovoljan, odnosno nije bio gladan.

– Možda je našao plen i nešto od čega će živeti. Ako je gladan, ponaša se drugačije, kao pas, zbog čega verovatno nikog do sada nije ni dirao – pretpostavlja naš sagovornik.

“Trebalo bi da bude mladunče, ne plašim se”

 

Druga gošća pomenutog hotela, Anđelka, imala je bliski susret sa opasnom životinjom, koja se, kako je istakla, nije nimalo uplašila.

– Video sam i crnog pantera kako šeta okolo i onda nestaje. Ja se ne bojim. Otprilike je iste težine kao pas, i mislim da je štene. Hodao je vrlo mirno, režao bi da je gladan, valjda bi reagovao, neko ga je snimao, ali bio je vrlo miran. Tiho je došao do visine, a onda mirno otišao. Ne bojim se, ako ja njega ne diram, neće ni on mene. Svako na svoj način – kaže Anđelka za “Blic”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here