Jugoslavenski pjevač i muzičar Alen Slavica jedna je od najpoznatijih zvijezda na području bivše Jugoslavije.Rođen je u Karlovcu 1964. godine, a tokom svoje bogate karijere objavio je čak 14 glazbenih albuma i mnoštvo singlova.

Zlatna i srebrna izdanja i tiraži albuma “Oči šarene”, “Jastučnica”, “Ti si moja sretna zvijezda” i “Pod krilima neba” dobro su se prodavale, a album “Dušu ti dajem” dosegao je platinasti tiraž, što nije bilo niti malo lako u tadašnje vrijeme na muzičkoj sceni Jugoslavije .Osim velikog muzičkog uspjeha, bio je i veliki ljubimac ženskog dijela publike u

Alen je od početka svoje karijere smatran jednim od najkarizmatičnijih ljudi u glazbi tog vremena. Krajem 1989. Alen odlazi u Kanadu na novogodišnji nastup, nakon čega slijedi turneja s Kičom Slabincem i nekoliko samostalnih koncerata. No, nakon povratka u Hrvatsku, dva mjeseca kasnije odlučio se vratiti u Kanadu pa je jedanaest godina živio između Kanade i Hrvatske.

Oduvijek je bio posvećen muzici, a nakon višegodišnje pauze vratio se nastupima na Festivalu dalmatinske šansone 2006. godine s pjesmom “Masline”. Nakon toga je svirao niz koncerata diljem regije i godinama radio za druge pjevače i glazbenike. Inače, Alen je vrlo aktivan na društvenoj mreži Instagram, pa su se dame koje su ga obožavale osamdesetih imale priliku uvjeriti da je Alen zadržao primamljiv izgled i karizmu po kojoj je bio poznat.

Mada je uvijek bio smatram za lomitelja ženskih srdaca, on je ipak svoje srce dao samo jednoj ženi i to svojoj supruzi Sandri

Danas se rekreativno bavi sportom, a svaki slobodni trenutak uživa sa svojom obitelji – suprugom Sandrom i kćerkicom Emom.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here