Na portalu Vasglas.info , 27. oktobra u 14:14 , objavljen je članak sa naslovom :” Svi čekaju rezultate obdukcije TELA Marijane Seifert,sestra tvrdi da se ub*la: JEDAN DETALJ SVE BUNI… ” Naime , prava istina je da Marijana Sejfert nije još uvek pronađena , pa je samim tim i sam naslov ovog članka  lažna vest.

Dakle , ovom temom je se pozabavilo Raskrinkavanje.ba , te je se došlo do zaključka , a koji je prenela Slobodna Dalmacija ,a u kojoj stoji i sama izjava Marijaninog oca : “Kad smo čuli da je jučer u Savi pronađeno tijelo nepoznate osobe, supruga i ja samo smo se blijedo pogledali i protrnuli. Cijela protekla noć za nas je bila nezvjesna, nismo oka sklopili. Spremali smo se ići u Zagreb na identifikaciju tijela, međutim danas su nas nazvali iz policije i kazali da to nije naša Marijana. Riječ je o starijoj ženskoj osobi – kazao nam (Slobodnoj Dalmaciji op.a.) je gospodin Kovačević. Naime , ovu izjavu je dao otac od Marijane Seifert , te je ona jedino merodavna.

Dakle , kako je se ovom temom pozabavilo raskrikavanje.ba , pa se može zaključiti da je reč o običnom klikbejtu-u ,gde se manipuliše stvarnim činjenicama , a koje čitatelje navedu da kliknu na članak. Samim tim , ovaj naslov , kao i sam članak tretiraju se kao lažna vest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here