Džejms Din rođen je u malom gradiću Marion u američkoj saveznoj državi Indijani 8. februara1931. godine. Uvijek je bio veoma privržen svojoj majci Mildred Vilson i za nju je tvrdio da je jedina razumna osoba koju zna. Imao je samo devet godina kada je izgubio majku koja je preminula od r*ka, i tad mu se život mijenja iz korijena, jer ga otac šalje na farmu kod ujaka i ujne, što će drastično da poremeti njihov odnos, sve do glumčeve prerane smrti. Njegovi biografi kažu da je u tim danima Džejms Din našao utjehu, društvo i duhovno vodstvo u metodističkom svešteniku Džejmsu Deverdu, koji je navodno rasplamsao i Dinovi ljubav prema brzim automobilima.

Tokom studiranja u Kaliforniji Din će otkriti svoju sklonost ka glumi, zbog koje će postati filmska legenda I dok je on u javnosti imao imidž lošeg dečka sve zahvaljujući svojim ulogama u filmovima “Buntovnik bez razloga” i “Istočno od raja”, njegovi poznanici tvrde da je Džejms bio daleko od te slike. Znao je često da mijenja raspoloženja, te je veoma često znao da se transformiše iz tihog i povućenog momka u pravog komedijaša koji lomi srca gdje god da se pojavi sa svojim motorom ili sportskim autom

Zahvaljujući svojoj magnetskoj privlačnosti i neosporivoj harizmatičnosti uspeo je čak i da najobičnije komade odjeće, kao što su farmerke i bijela obična majica da pretvori u medni trend Din je jednostavno imao ono nešto što je privlačilo mnoge ljude bez obzira na njihov spol, te njegovom šarmu nisu odoljele ni Merilin Monro, Elizabet Tejlor, Džoan Kraford i Džudi Garland. Ali, on gubitak ljubavi jedne glumice nije mogao da preboli– a to je Pjer Anđeli.

Ostatak pročitajte OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here