Poznati srpski kompozitor Saša Milošević Mare uživa u skladnom braku sa violinistkinjom i koncert majstorom Beogradske filharmonije Ksenijom Milošević, te je ovaj par zaljubljen baš kao i prvoga dana njihove veze. Njihova ljubav je počela prije nekih 13 godina, a odluku o braku su donijeli prije tačno jednu deceniju. ono što je zanimljivo je to da su se ovi, tadašnji mladenci, odlučili vjenčati u jednom malenom stanu, u kojem žive i danas, a taj stan je bio svadbeni poklon Bokija Miloševića, koji je Ksenijin otac.

Ono što je isto tako interesantno je da Ksenija nije morala da mijenja svoje djevojačko prezime, jer je se i Mare preziva Milošević, a ono što je podiglo zanimljivost za još jedan stepen je to da im je kum na vjenčanju bio glumac Andrija Milošević. Kuma Kseniji je bila njena prijateljica iz djetinjstva Tamara koja inače živi u Grčkoj i koja je u Beograd bila došla samo zbog njihovog vjenčanja. Kako oboje kažu, od  samog početka ljubavi pa sve do danas Mare i Ksenija su jedno drugom najveći oslonac i podrška a kao kruna njihove ljubavi se rodio i sin Vanja.

Inače, Mare i iz prvoga braka ima dva sina,  Ognjena i Luku koji se sa Ksenijom slažu odlično. Mnogi ne znaju da je Mare učestvovao u stvaranju pjesme Molitva koju je otpjevala Marija Šerifović i koja je Srbiji donijela prvo mjesto na Euroviziji koja se te 2007. godine održavala u Helsinkiju. Njegov je bio tekst i aranžman te pjesme, te kako kaže, u njegovoj glavi je ta pjesma od samoga početka bila pobjednička. osim toga,  Mare je bio godinama i član žirija u takmičenju ”Prvi glas Srbije”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here