Ovaj vikend svi pravoslavni vjernici na svijetu slave svoj najveći, hrišćanski prazni Božić, te će većina domova biti puni hrane, a na centralnom mjestu, barem u našim krajevima treba da bude praseće pečenje. Međutim, ovaj slučaj koji se pojavio i na društvenim mrežama je postao veoma zanimljiv, te je zapalio društvene mreže, nakon što je muškarac iz Valjeva objavio oglas kako je izgubio prase. Naime, navikli smo da viđamo objave u kojima pojedinci traže izgubljene kućne ljubimce, ali tu se obično radi o psima ili mačkama, ali nikada prase kao u ovome slučaju. Ovom je čovjeku iz gepeka nestalo prase na ražnju dok je vozio auto, a to nije primijetio sve dok nije došao na svoje odredište

On je u grupi pod nazivom Onlajn pijaca Valjevo postavio objavu koja glasi: ”Izgubljeno prase na ražnju, tačnije spalo sa gepeka auta. Relacija Skver-Tehnička škola. Nalazaču slijedi nagrada. Hvala unaprijed!!”-  a ostavio je i svoj kontakt telefon za poštenog pronalazača. Ova izjava izazvala je veliki broj komentara, te su ljudi komentarisali kako je nekome upala kašika u med, kada je pronašao cijelo prase, i to pečeno, te je bilo i mnogo komentara na račun ovog nesretnog muškarca, te se mnogi nisu mogli načuditi kako mu se takvo nešto moglo desiti.

Neki su pisali da je sigurno domaćin bio pijan kada nije primijetio kada mu je prase ispalo iz gepeka, a neki su ga savjetovali da cijeli slučaj prijavi policiji. Bilo je prijedloga i da se organizuje neka akcija da se tom čovjeku kupi novo prase za Božić, jer je to ipak praznik radovanja i darivanja.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here