Cijeli svijet je bio zaprepašten sa ovim slučajem koji se desio prije tri godine, a koji se desio na Kosovu u mjestu Gnjilane, kada je policajka Valjdeta Blaca lišila života četvero članova svoje obitelji, a zatim počinila i samoub*stvo. Ovaj zločin je izazvao šok u cijeloj zemlji i regiji, da bi se priča prenijela širom svijeta. Jezive scena sa pet beživotnih tijela, od kojih su sva imala po dvije rane od vatrenog oružja, dočekale su policijske službenike na mjestu zločina. Prve žrtve su bile braća  Blerim (33) i Fisnik (34), a jedan od njih je spavao kada se sve to desilo. I njihovi roditelji Hanife (66) i Zećir (70) doživjeli su istu sudbinu kao i oni, a ubica je navodno nekoliko sati ostao sam u kući s beživotnim tijelima.

Kako su pisali mediji u to vrijeme Valjdete je tada nosila službeni pištolj, a nakon tragičnog ubojstva njene obitelji, navodno je zabranila teti i sestrični da uđu u kuću, kako ne bi naletile na mrtva tijela, prije njenog samoubistva. Tetka je mahnito lupala na vrata, ali Valjdeta nije željela da priča sa njom, niti da joj otvori vrata, a onda je iznenadni pucanj prekinuo je strašnu tišinu. Taj pucanj je značio da je i Valjdeta okončala svoj život, a policija je nakon toga brzo obaviještena, a mediji su tada pisali kako je policajka imala psihičkih problema, te da je bilo priče kako treba da bude premještena na drugo radno mjesto, a da ona to nije željela. Prema objavi iz policije,  Valjdeta je od 2016. do 2019. bila na 14 seansi kod psihologa, nakon čega je poslana na kliniku gdje su joj dijagnosticirani određeni psihički problemi i preporučena joj je terapija.

U izvještaju policije je i navedeno da je  Valjdetino oružje, koje je pronađeno na mjestu zločina, prethodno bilo uskladišteno u stanici u kojoj je bila zaposlena. I dok se i dalje istražuje kako je oružje uzeto iz stanice, mediji su mišljenja da je policajka pištolj ukrala, a prema pisanju nekih tamošnjih portala,  Valjdeta je brižljivo isplanirala zločin i dan ranije pitala tetku za cijenu sahrane, te je navodno kasnije tetki dala 12 hiljada eura, a da joj nije objasnila zašto joj daje te pare, da bi se kasnije otkrilo da je novac bio namijenjen za sahranu cijele porodice

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here