Još uvijek se uveliko priča o tragičnom incidentu , koji se dogodio prije dva dana u Beogradu. U tom strašnom zločinu . život je izgubilo 8 učenika , maloljetnika , a ranjeno je još šest naknadno. Počinitelj zločina je maloljetni Kosta Kecmanović , koji je ušavši u školu pucao prvo u portira , zatim je nastavio dalje da ubija svoje školske drugare.

 

 

Ova velika tragedija , potresla je Srbiju ali i cijeli region , pa je ova tragedija postala glava tema u medijima , a u Srbiji je proglašena trodnevna žalost. Međutim , kako doznajemo , sinoć se dogodila još jedna tragedija , odnosno pucnjava u Mladenovcu , u kojoj je život izgubilo osam osoba , a ranjeno je najmanje 13. Kako prenose mediji , osumnjičeni je Uroš B.navodno je u večernjim satima iz svoje kuće u 23 sata uzeo kalašnjikov i izazvao nasilno divljanje , koje je na kraju završilo krvavim pohodom.

 

 

Naime , ne provjerena izvješća sugeriraju da među povrjeđenima ima i djece . Kako je poznato mlaić nije imao nikakav moztiv za ovo gnusno djelo, nego je samo prolazeći pored gomile osuo paljbu iz kalašnikova, i pri tome ranivi nekoliko osoba. Napadač je pototm pobjegao automoilom , i nastavio pucati po žrtvama ne obazirući se na koga puca. On je sa mjesta nesreće pobjegao u automobilu marke mercedes , a policijski službenici su izdali nalog z poreagu . Prema najnovijim inforaciama napaač je uhapšen , a riječ je o 21.godišnjem Urošu B.koji je tokom sinoćne pucnjave usrtio 21.godišnjeg policajca i njegovu sestru. Dešavaja u Srbiji proteklih dana su strašna , te ostavljaju bez teksta. Ministar unutrašnjih poslova , Bratislav Gašić , ovaj sinoćni napad ocijenio je kao teroristički čin.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here