Neda Arnerić je bila glumica bivše Jugoslavije za kojom su mnogi muškarci maštali i potajno joj se divili, neki su joj i otvoreno izjavljivali ljubav, a ona je sama jednom priznala da je jedan poznati jugoslovenski muzičar bio njena velika ljubav, ali da na kraju nije ništa bilo između njih dvoje. Ona ga je upoznala kada je imala samo 15 godina kada je sa njim glumila u filmu ”Višnja na Tašmajdanu”, i tada joj je muzičar osvojio srce: ” To je jedan od rijetkih muškaraca u koga sam se ja zaljubila, a da među nama nije bilo ništa i to samo zato što je između nas stajala njegova umjetnost. Teško mi je da govorim o njemu, naročito dok slušam kapi kiše. Ne želim da budem patetična”. ‒ rekla je Neda Arnerić za medije 2015. godine povodom vesti o smrti ovog velikog umjetnika.

A veliki umjetnik je Arsen Dedić: ‘‘Mnogo je volio da bude osvajan i prepuštao se veoma lako” ‒ prisjetila se bila Neda. ‒” Kad je bio mlad, prije Gabi, u svakom gradu imao je po dvije djevojke, a meni se ispriječila njegova umjetnost i mojih 15 godina koje su bile prave dječje. Od mene je tada bio duplo stariji, što je za djevojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne.”– Daljke je neda dodala da je kod Arsena cijenila što je odoljevao izazovima, te da je velika stvar da je uspio da sačuva svoj brak. Neda je za Arsena rekla da je bio porodični čovjek, vezan za Gabi i njihovog sina Matiju, kao i za malu unuku Lu, i za svoju kćerku iz prvoga braka Sandru, te da je Gabi bila njegov životni odabir i najveća njegova ljubav.

Sjećanje na svoju mladalačku zanesenost divna Neda Arnerić završila je riječima: ” To je više bila neka vrsta platonske ljubavi, preko njegove umjetnosti. Obožavala sam njegove albume i knjige poezije, pa više nisam umjela da razlikujem ko je Arsen lično, a ko je Arsen umjetnik, i samim tim u koga od njih dvojice sam bila zaljubljena.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here