Turski mediji izvijestili su da je osumnjičeni za napad u Istanbulu, u kojem je poginulo šest osoba, sirijski državljanin koji je priznao da ima veze s PKK-om, koja je u zemlji prepoznata kao teroristička.

 

Policija je rekla da je Ahram al-Bashir rekla tijekom svog prvog ispitivanja da su je obučavali kurdski militanti u Siriji i da je ušla u Tursku kroz sjeverozapadnu sirijsku regiju Afrin.

 

U javnosti su objavljene fotografije i video snimci njezina uhićenja.

 

U objavljenom videu žena kovrčave kose u ljubičastom džemperu s natpisom “New York” odvedena je u policijsku postaju. Policija je uz pomoć psa pretražila stan u kojem je uhićena i pronašla zlato, gotovinu i streljivo.

 

 

Turski ministar unutarnjih poslova Suleiman Soylu rekao je ranije da je naredba za napad na ulicu Istiklal u Istanbulu izdana u sjevernom sirijskom gradu Kobaniju, gdje turske trupe posljednjih godina izvode operacije protiv frakcije IPG sirijskih Kurda, izvijestio je Reuters.

 

“Vjerujemo da je naredba za napad stigla iz Kobanija”, rekao je Sojlu, dodajući da su bombarderi prošli kroz Afrin, još jedno područje u sjevernoj Siriji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here