Otac dječaka , K.K koji je jučer ujutro počino strašan zločin , nakon što je došao u školu sa pištoljem i tom prilikom upucao čuvara , nastavnicu osmero djece koji su preminuli , i ranio još šestero djece, uhapšen je jučer , a sutra će biti saslušanje. Na konferenciji za medije koja je jučer bila načelnik policijske uprave Veselin Milić , rekao je da je dječak ovaj zločin planirao mjesec dana.

 

 

Dječakom otac je nakon zločina uhapšen i njemu se na teret stavlja da je izvršio kivično djelo teško djelo prtiv opšte sigurnosti . Advokat Irina Borović zastupa dječaka i njegovog oca , a jučer je rekla da će dječakov otac sutra biti saslušan. Nakon 48h od hapšenja , dječakovog oca će saslušati tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu , koji ga terete za krivično djelo protiv opšte sigurnosti .

 

 

Na saslušanju u policiji , otac dječaka je izjavio da ga je vodio u streljanu, te ga učio da pucs ,a na pitanje gdje drži svoja dva legalna pištoja i municiju , rekao je na sigurnom i to u sefu koji ima šifru . Napomenuo je da nikada nie dao šifru svome sinu , i da zaista ne zna kako je došao do nje te otvorio sef , i uzeo oružje s kojim je pobio pola svog razreda. Dječak je sa razdaljine od 14 metara pucao u portira škole Dragana Vlahovića i usmrtio ga , zatim dvije djevojčice koje su bile dežurne , pa jednu djevojčicu koju je sreo na hodniku dok je izlazila iz toaleta , a potom je krvavi pir nastavio u svom razredu gdje je prvo ranio nastavnicu , ubio svoje četiri drugarice i jednog druga , a ranio svojih šest drugara iz klupe. Nakon masakra mirno je izašao iz škole , pozvao policiju i čekao da dođu da ga uhapse. Na dječakovom stolu u stanu nađen je list papira na kome je spisak za odstrel na kome je bilo 16 njegovih drugara , a on je sa tog spiska ubio troje a ranio dvoje djece.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here