Monika Seleš je svojevremeno bila najbolja teniserka na svijetu, a nakon što je naprasno prekinula svoju karijeru nije se često pojavljivala u javnosti, pa je stoga njeno pojavljivanje na turniru u Indijan Velsu za novinare bila prava senzacija. Monika, inače osvajačica devet Grand Slem titula se na turniru pojavila kao specijalni gost, te je svojim prisustvom uveličala meč četvrtfinala između  Karlosa Alkaraza i Feliksa Ože-Alijasima koji je održan u četvrtak i privukla veliku pažnju kako svih prisutnih na stadionu, posebno fotoreportera koji su je slikali sa svih strana. Pošto ona već neko vrijeme živi povućenim životom, sve oči su bile uprte ka njoj, a za nju se zna da tu i tamo zaigra tenis egzibicijski, i rijetko se pojavljuje na turnirima, kao u ovome slučaju.

Monika je na turniru uslikana u društvu  poznatog biznismena i vlasnika turnira u Indijan Velsu, milionera Lerija Elisona, sa kojim je iz lože sa velikom pažnjom pratila uzbudljivu igru momaka. Pojavila se sportski odjevena i diskretno našminkana, a mnogi su njene fotografije komentarisali na društvenim mrežama, te su mišljenja da se Monika dosta promijenila, te da je i vidno smršala, ali da ipak odlično izgleda. Ona danas uživa u svojoj sportskoj penziji  pored 32 godine starijeg milijardera Toma Glisana, za kojeg se udala i sa kojim živi na Floridi. Govori se da je veoma sretna, ali nije baš uvijek bilo tako u njenom životu.

Mnogi se sjećaju velike tragedije koja je zadesila Moniku tokom njene karijere, te se svi sjećaju 30. aprila 1993.i meča između Monike Seleš i Magdalene Malejeve u četvrtfinalu turnira u Hamburgu, kada je Ginter Parhe, opsesivni obožavalac Štefi Graf, najveće Monikine rivalke u to vrijeme, nožem gađao svjetsku tenisku zvijezdu. Nož ju je udario u leđa, između lopatica, a nakon toga ona je prebačena u SAD na liječenje i an rehabilitaciju, ali nakon toga, nakon te traume, Monika se više nikako nije mogla vratiti tenisu na pravi način.

Ostatak čitajte OVDJE

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here