Na društvenim mrežama može se naći zaista svega i svačega – od korisnih savjeta, preko raznih iskustava, ali i nekih priča koje tjeraju na razmišljanje. Ipak, ovo otvoreno pismo koje se pojavilo na internetu je izazvalo veliku pometnju, a evo i zašto: Znam da će me mnogi razapeti poslije ovog teksta, ali istina boli. Cijeli svoj život su me opsjedali muškarci, ne zavaravam se da je to jer sam ljepotica nego sam prosto išla u tehničku školu i bilo nas je tri djevojke na cijelom spratu, prosto zakon ponude i potražnje i klinačkih hormona. Nisam ni ja bila svetica, ali ovaj tekst nije hejt prema muškarcima, ovaj tekst je moje iskustvo.”

Dalje u svojoj ispovijesti ova žena otkriva i ove stvari: ” Sve u svemu mučila sam se, mučila, ali vrijedilo je. Radim u IT sektoru, imam nezamislivu platu za srpske uslove, preko vikenda radim i privatno, otplatila sam sama garsonjeru na špijunku i podigla kredit za pristojan stan koji ću da izdajem kako bi se rata kredita sama pokrivala. Ostalo ulažem u poljoprivredu svojih roditelja koja izdržava ostatak moje porodice. Niko mi ništa nije dao. Zašto ovoliki uvod? Zato što ispljuvaše neku djevojku u komentarima jer neće da se uda za Srbina. Nikad ne reci nikad, ali evo onda da kažem, možda nije nikad, ali jako malo je vjerojatno da ću se udati za nekoga odavde, posebno ako je ostao u Srbiji.”

Dalje ona za sebe kaže kako je svoj master završila u Gracu, te daje tu bilo i naših ljudi, te je rekla kako su prosječnom Srbinu uvijek puna usta jednakosti, poštovanja žena, ali kada naiđu na neku uspješnu, sposobnu, samostalnu, malo kojem Srbinu to bude pravo. kaže da se od nje očekivalo da radi puno radno vrijeme, a da nakon posla ide kući te da se bavi djecom i kućom dok bi njen muškarac trebao da bude sa prijateljima i da ganja fudbal:”  Ti Tamara jednom rukom kodiraj, drugom kuhaj. Jednom nogom cupkaj dijete, drugom zatvori sebi vrata bilo kakvog uživanja u životu. Izvinite, ali ne.”

Ostatak pročitajte OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here