Internet je mjesto na kojem na veoma lak način možete da nađete mnoge korisne informacije, ako i savjete kada je održavanje domaćinstava u pitanju. Svi mi znamo da nije niti malo lako održavati svoj dom čistim, mirišljavim i lijepi, i da domaćice ulažu velike napore da to naprave da bude tako, ali moguće je i olakšati sebi život po tom pitanju sa nekim veoma jednostavnim trikovima. Tako se vjerojatno svima vama desilo da vaša čista odjeća koju ste stavili u ormar poslije samo nekoliko dana izgubi svoj miris i počne neprijatno da miriše.

Taj specifični miris se često javlja zbog neiskorištenih materijala koje imate unutar ormara, od nenošene odjeće, zatim od posteljine, peškira kao i svega ostalog što držite po ormarima. To je zato jer u ormarima ne postoji pravilan protok vazduha, te se s vremenom pojavljuje ovaj uporni problem, čak i u najčistijim okruženjima. Prije nego li ovaj trik počnete smatrati apsurdnim, prvo mu dajte šansu jer vas ništa ne košta. Potrebno je da stavite rolnu mirisnog toaletnog papira u ormar i na raj način ćete imati efekt korištenja osvježivača vazduha, a pri tome nećete mnogo potrošiti.

Rolnu je najbolje staviti na onu policu (ili fioku) gdje čuvate slabo korištenu garderobu. ukoliko vam se ne sviđa miris parfimisanog papira, i vi sami fa možete napraviti, a ono što vi treba da uradite je da kupite toalet papir bez mirisa i našpricate rolnu eteričnim uljem po vašoj želji. Da biste trajno riješili ovaj problem, treba jednom u nekoliko dana da provjetravate ormare, a to je najbolje raditi u kombinaciji sa provjetravanjem cijelog stana. Isto tako, svakih nekoliko mjeseci treba da iznesete nenošenu odjeću i da je properete, i zahvaljujući ovome triku vaše stvari će uvijek mirisati.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here