Najpoznatiji gorštak na Balkanu Danijel Dane Biorac prije nekoliko godina se bio popeo na planinu Goliju te ljude nije viđao i po nekoliko mjeseci. U to vrijeme je živio skromno, u kući koju je sam sebi napravio, ali samo par mjeseci nakon što je postao poznat u javnosti, njegov se život potpuno promijenio. Za Daneta se čulo jer je televizija napravila emisiju o njemu. Zahvaljujući tome, Dane se ubrzo oženio Kristinom iz Sarajeva, dobili su i sina Jovana, a sada je svima pokazao kako mu se život za veoma kratko vrijeme skroz promijenio

” Pomaže bog dobri ljudi. Jel ovo moguće da se u planini sretnu ljudi” – pozdravio je Dane televizijsku ekipu “Oko magazina”. Odmah je ukratko ispričao šta se kod njega sve promijenilo u posljednjih nekoliko mjeseci:” Imam novu kuću, došla struja. Svašta po nešto se desilo za 10 mjeseci.

Najbitnije je što je struja došla” – rekao je gorštak Dane, te je otkrio šta je prvo uradio kada je dobio struju:” Upalio sam sijalicu, nisam je gasio tri dana” – rekao je Dane kroz smijeh. Zatim se pohvalio sa svojim govedima, te je ponosno pokazao svoje imanje:

” Volio bih kad bih mogao da napravim košaru, ali ne mogu da postignem sa parama, ne mogu, i kuću da mogu da napravim, ali ne mogu. Polako, ne može sve odjednom” – rekao je Dane i dodao: ” Počeo sam da gradim košaru, da mi ne uzmu goveda, da ne kažu kako nemam uslove.”- Naglasio je i da nije baš očekivao neku pomoć nakon emitovanja emisije, te je otkrio kako za kuću nije platio ništa, samo je kuhao kafu majstorima, te je zakl*o  jedno jagnje, dok je za košaru našao majstore.

Ostatak pročitajte OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here