Za Maju Kovačević (41) iz sela Vrdila kod Kraljeva zna cijela Srbija. Ona je hrabra i samohrana majka jedanaestoro djece a nagrađena je ove godine i sa Sretenjskim ordenom, a u razgovoru sa novinarima je pričala o temi koja ovih dana interesuje sve roditelje, a to je priprema novogodišnjih paketića, te porodične proslave praznika: “Proslaviti ćemo Novu godinu na naš tradicionalni način- zajedno. Praznici su za nas simbol ljubavi, porodice, jedinstva. A s obzirom na to da traje božićni post, spremamo posnu trpezu. Jelku smo svi ukrašavali, taj običaj mnogo volimo i trudimo se da sve izgleda baš lepo”, kaže nam Maja, mama Milice (17), Miloša (16), Milana (14, 5), Mihaila (13), Radoša (11), Ratka (10), Ružice (9), Miodraga (8), Nikoline (7), Jovana (5) i Đorđa (4).

Maja (39) je samohrana mama jedanaestoro djece sa kojima je u samoizolaciji: “Hranu sami spremamo. Domaći zadaci idu malo teže, ali stižemo sve”- Ona sa ponosom otkriva kako će joj sva djeca pomagati oko pripreme hrane, a posebno sinovi Mihailo i Milan koji je ove godine krenuo i u srednju ugostiteljsku školu: “Ako Bog da, biće kuhar. On i Mihailo mi, tradicionalno, pomažu u spremanju praznične trpeze”.

I mada su joj najstarija djeca možda i prerasla paketiće, Maja ističe da ona praznične darove sprema za sve: “To su pokloni ljubavi, nije bitno šta darujemo, poklon ne mora da bude skup, važna je suština darovanja”, napominje i kaže da se u njenoj kući spremaju i novogodišnji i božićni paketići:

“Izvlačili smo ove godine papiriće sa imenima pa smo tako odlučili ko će kome pokloniti nešto. Djeca nemaju neke posebne želje, kao i svi mališani, samo da bude što više slatkiša”, dodaje Maja te otkriva kako su joj njeni prijatelji pomogli da se njena knjiga i CD sa crkvenim pjesmama, koje izvodi ona ali i njena djeca, prodaju i u našoj zemlji i u inostranstvu.

Ostatak pročitajte OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here