Kosta Kecmanović je 13-godišnji dječak koji je postao najmlađi masovni ubica , kada je 3.maja došao u osnovnu školu Vladislav Ribnikar naoružan sa dva pištolja i tom prilikom usmrtio čuvara škole , kao i osam svojih drugara , a ranio njih šest i nastavnicu historije.

 

 

Nakon masakra koji je počinio , Kosta je sam nazvao policiju te rekao šta je uradio , potom izašao u dvorišteškole i mirno čekao da ga uhapse. Nakon što je saslušan Kosta je smješten u psihijatijsku ustanovu u kojoj tim stručnjaka radi na njegovo psihičkoj procjeni. Isti dan nakon masakra , njegov otac Vladimir Kecmanović , koji je ugledni radiolog je uhapšen i određen mu je pritvor u trajanju od mjesec dana, a tereti se za ugrožavanje bezbjednosti , jer vatreno oružje nije držao na bezbjedan način.

 

 

Miljana Kecmanović je Kostina majka , i ona je također saslušana po nalogu tužilaštva , kako bi se utvrdilo da li je Kosta bio zapostavljen i zanemarivan od strane roditelja. Prilikom saslušanja Miljana je bilavidno potresena , te je cijelo vrijeme plakala , ali je odgovarala na svako postavljeno pitanje. Ona je Kostu posala kao pametno dijete , koje je često bilo bolešljivo , te kako na njemu nije primjetila ništa što bi ukazalo na to da bi mogao da uradi ovako nešto što je učinio. Miljana je rekla da je Kosta za praznik 1.maj io van Beograda sa drugom i njegovom majkom. Stigao je kući prije njih , i ništa čudno nije primjetila u njegovom ponašanju. Slijedećeg dana su bili kod bake i djeda , a navečedr su svi zajedno gledali film .

Tog kobnog jutra ona je prva ustala kako bi djeci napravila doručak, i nakon toga ih je probudila. Muž je otišao na posao , a ona je kćerku odvezla u školu. Miljana je također rekla da je Kosta od početka ove školske godine počeo da se osamljuje , znao je da traži od svoje sestre da izađe iz njihove zajedničke sobe . Ponekad bi se obrecnuo i na majku , a i u školi je bio popustio , ali je ona smatrala da su to sve posljedice puberteta.

 

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here