U medijima dosta često u posljednje vrijeme znamo da pronađemo veoma zanimljive priče, za koje se baš i nije znalo, a koje su povezane sa nekim poznatim i manje poznatim ljudima, moćnim muškarcima i ženama, koji su u svome životu napravili neke promjene, koje baš i nisu naišle na odobravanje njihovih najbližih i njihove okoline. Tako se za saudijsku princezu Dinu Aljuhani Abdulaziz zna da je majka troje djece, te da je princeza postala kada se udala za Fahada bin Nasera bin Abdulaziza. Ona je ipak svoj život izgradila onako kako je ona željela, i baš po svojoj mjeri, te je tako postala i modna ikona širom naše planete.

Ona je cijeloga svoga života gajila veliku strast prema modi, te ju je ta njena strast dovela i do uredničke pozicije u magazinu “Vouge Arabia”, ali tu se nije bila zadržala dugo, jer nije željela da radi kompromise sa izdavačem koji nije bio u stanju da razumije njene ideje i vizije. Danas Dina ima svoju mednu liniju, a u prodavnicama u kojima prodaje svoje odjevne komade, mnogi kupci mogu da pronađu i inspiraciju za promjenu svoga stila oblačenja:

” Žene u Saudijskoj Arabiji još od kasnih šezdesetih vode računa o modi i kupuju jedinstvene modne komade. Ne pričaju o tome, ne pokazuju drugima, ne fotografišu se jer se to smatra vulgarnim” – rekla je. Ipak, njen jedinstveni modni stil je odvaja od drugih žena koje se pojavljuju u velikim modnom centrima kao što su New York, Pariz, Milan, a njeni aduti su kratka kosa, zatim mini haljine, naglašena ženstvenost te često ekscentrični izgled

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here