Mnogi na ovim prostorima našeg poznatog, pokojnog glumca Stevu Žigona pamte po maestralnoj ulozi gestapovca Krigera u seriji ”Povratak otpisanih”, mada je on pored  ove uloge napravio mnoge velike uloge u filmovima, serijama i u pozorištu. On je bio u braku sa glumicom Jelenom Žigon te su u svoje vrijeme važili za jedan od skladnijih javnih parova- Stevo je preminuo prije 17 godina, a Jelena prije 4, a o njihovoj velikoj ljubavi se i danas govori. Upoznali su se 1950. godine, na Akademiji dramskih umjetnosti, a jelena je tada imala 17 godina a Stevo 24. Odmah su se stvorile simpatije između njih dvoje, ali pošto je ona bila student, a Stevo asistent, smatrali su da je neprimjereno da budu u vezi.

Ali, tada je Stevo na Jeleninu adresu slao anonimna ljubavna pisma, te joj se nenametljivo i udvarao, ali je ona ostala imuna neko vrijeme na njegov šarm. Jelena je važila za jednu od ljepših glumica na ovim prostorima u svoje vrijeme te su je mnogi zvali i srpskom Sofijom Loren, jer je mnogo ličila na veliku talijansku glumicu. A Stevo je nakon osam godina poznanstva sa Jelenom na kraju došao u njen dom, kod njenih roditelja, sa violinom, u namjeri da zaprosi Jelenu.

Njih dvoje su dobili sina Nikolu koji je poznati slikar i kćerku Ivanu koja je krenula stopama svojih roditelja, te važi za talentovanu glumicu. Stevo je u svakom razgovoru sa novinarima iskazivao veliku ljubav prema Jeleni, koju je uvijek nazivao svojom jedinom ljubavi u životu, te joj je bio zahvalan jer je sa njim provela život i podarila mu djecu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here