U Srbiji sve više privlače pažnju brakovi sklopljeni izmeđ Srba i Albanki i obrnuto, a kako bi ljudi bili sigurni da niti jedna strana neće biti prevarena, opšte prihvaćena praksa je postala i unajmljivanje provodadžija. Ipak,  Jovica Kričak (43) iz sela Žunja, kod Brusa, kako izgleda, nije imao sreće sa pronalaskom, te je osim lažne Albanke, u maju prošle godine naišao i na lažnog provodadžiju. Z Jovicu svi kažu da je vrijedan, častan i radišan momak, i to misle si iz njegovoga sela Žunje. On je odmalena čobanin i jedinni je preostali u svojoj okolini. Svakoga dana on vodi krave na ispašu, te ih njeguje u štali za potrebe domaćinstva. Osim toga ima posla i u plasteniku, a uvijek se nađe i nekog posla u bašti na otvorenom

Međutim, to nije sve što on zna, pa tako on od svoga stada ovaca priprema domaću vunu za pletenje. To je upravo i ono po čemu je naširoko poznat ovaj neoženjeni muškarac. Kako se saznalo, sve ovo Jovica radi iz ljubavi, ali kako to obično bude, postoje i neke stvari koje ga već odavno muče, a to je činjenica da je on momak u svojoj 42. godini. Ipak, nada se  dobroj sudbini i Božjoj volji da neka djevojka navrati do sela Žunje i zauvijek ostane u njegovoj porodici:

” Rijetko koja bi došla, kako koja godina sve teže. Neće nijedna u selo. Kako čuju selo Žunje, tako se sve začude i pitaju gdje je to. Pa nismo na Sjevernom polu – rekla je majka Božurka za Youtube kanal “Kamerom po Srbiji”, te je ispričala kako su pored Srpkinja željeli da dovedu i djevojke iz Albanije, ali na kraju je sve završilo tako da su ostali i bez snajke i bez para.

Ostatak pročitajte OVDJE

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here