Ovih dana na društvenim mrežama je apsolutni hit muškarac iz Viteza u BiH po imenu Hamdija Ramulj, a mnogima poznat i kao “bosanski Hulk”. On je jedan od rijetkih muškaraca koji može da pobijedi čak i kona kada je nošenje tereta u pitanju. Hamdija važi za čovjeka koji ima nevjerojatnu snagu, a pošto je porijeklom iz sela Gaćice, on je za medije naveo kako nosi samo bokserice: “Ja sam beton armirani, nema zime za mene“, kaže Ramulj. On također umije i da pjeva, a velika mu je želja da ima svoje stado ovaca o da pomalo svira frulu te da uživa u životu. Ovaj bosanski Hulk je i demonstrirao svoju snagu, da bi se nakon toga umio sa snijegom

Njega možete da zateknete u majci kratkih rukava čak i usred zime, a kako kaže, toliko je zdrav da nikada nije čak ni zub izvadio. Ramulj inače ima petero djece, a pošto mu je porodica velika, svakoga dana on vodi borbu za preživljavanje. Rekao je kako ima cilj da sebi napravi farmu koza i ovaca i da želi da za život zarađuje preko poljoprivrede. On je pažnju javnosti nedavno privukao sa jednim svojim videom, kada se preko njega obratio javnosti da mu nađu posao, a da će on za uzvrat da pokloni konja, koze i automobil. Tada je otkrio da nikako ne može da nađe neko stalno ili privremeno zaposlenje te da je voljan da učini što je naveo, samo ako mu se omogući da radi.

Ramulj je tada donio odluku da ponudi nagradu za onoga ko mu omogući ili sredi zaposlenje u nekoj firmi gdje će također da ima i osiguranje, pošto kod kuće ima petero djece. Inače, Hamdija ide u šumu i tamo sječe drva, ali kako kaže, u posljednje vrijeme je sve teže izbjeći šumare i kazne. Tako je u jednom trenutku bio završio i u zatvoru, te je zbog sječe šume u ćeliji proveo osam dana: “Tražio sam posla, ali nema. Da me neko ubaci u firmu daću mu i kedija i koze i konje, sve što sam dobio, daću samo da dobijem posao”, rekao je tada Ramulj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here