Ona je bila žena koja je živjela na relaciji Holandija- Srbija, te je važila za jednu od najbogatijih žena naše regije, ali nije poznato da je bila udata, da je imala djece, te se ne zna ko je naslijedio njenu multimilionsku kozmetičku kompaniju, zajedno sa njenim nekretninama koje je imala u Beogradu i Holandiji. Božana je bila jedinica svojih roditelja, a u mnogim porodicama Jugoslavije se bila pojavila preko TV ekrana, u emisiji  Milovana Ilića Minimaksa Minimaksovizije koja se te 1991. emitovala na TV Politika.

Božana je bila lijepa i vedra žena, te je bila popularno lice zahvaljujući imperiji koju je napravila uz pomoću kozmetike od algi. Tako se mnogi sjećaju njenih magićnih rukavica za skidanje šminke, koje su prodavane na milione u tadašnjoj Jugoslaviji. Bila je bliska i sa nekim ljudima sa estrade, mada se na njenoj sahrani niko od njih nije pojavio, nakon što je preminula na VMA , 2012. godine. Kako se priča, na sahrani s ebila pojavila samo Neda Ukraden.

Ona je, naime,  u mjesecu martu 2012 godine primljena je na VMA zbog visokog krvnog pritiska. Liječila se na odjeljenju toksikologije, da bi nakon toga bila puštena na kućno liječenje. Pokušala je da se oporavi u Holandiji, ali ju je bolest, nažalost savladala, te je ubrzo i preminula. Božena je inače bila porijeklom iz Hrvatske, iz Koprivnice, a tu je i sahranjena. Ako je vjerovati pričama o njoj, ona je napravila na stotine miliona maraka, ali se nikada nije saznalo ko je naslijedio njeno bogatstvo.

Ostatak čitajte OVDJE

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here