Prva i najslavnija straleta u Jugoslaviji , je bila Dijana Niven Bećirović , koja je osvojila srca mnogih uglednih udvarača. Vjerujemo da u današnje vrijeme mlađe generacije nisu uopšte čuke za nju , a danas ćemo Vam malo približiti koje i šta bila ova ljepotica. Naime , ona je bila manekenka , a svoju karijeru je započela kada je imala 14.godina. , te se smatrala najljepšom žena u Jugoslaviji.

 

 

Dijana je završila srednju školu u Sarajevu , i tada je privukla pozornost svojom ljepotom , i zbog koje je često dobijala uloge u reklamama socijalističkih gospodarskih moćnika.. Posao joj je tada išao odlično , i imala je mnogo nvca . Iako je bila na korak do završetka studija glume , ona se prebacila u novinarstvo . Godine 1976.krasila je naslovnicu “Starta” i snimala je razne reklame. Naime pet godina kasnije , pojavila se na stranici “Playboya” , ali je 1981.godine otišla u Italiju , i uspješno nastavila karijeru modela.

 

 

Nakon toga je počela da radi kao novinarka , na jendoj talijanskoj televiziji i imala je priliku intervijurirati nekoliko poznatih ličnosti , uključujući Papu Ivana Pavla II , papu Benedikta XVI i Airtona Senu . Na popisu njenih ljubavnika našli su se Goran Bregović , Zdravko Čolić i Mick Jagger. Upoznala je i Al Paćina s kojim je izlazila , i rekla da je napet zbog aparaca , i nije joj legao na prvi pogled. Nakon odlaska iz Rima , pratila je Ahmeta Eterguna , renomiranog muzičkod producenta , i 15.godina je bila njegova tajnica , i za to vrijeme je upoznala i očarala najpoznatije svjetske glazvenike  , a danas se ne može ni sjetiti mnogih od njih.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here