Mnogi, unatoč zdravim zubima i redovitoj oralnoj higijeni, i dalje imaju problem s neugodnim zadahom.

Ako ne znate zašto se osjećate izvan vaših usta, onda svakako provjerite imate li ovo u ustima. Često se sekret iz krajnika, hrana koja se nakuplja u tonzilima, može nataložiti u grlu, a kao posljedica učestalog upale krajnika,

Obratite se svom liječniku i provjerite je li uzrok neugodnog zadaha upravo to. Većina ljudi zna da dobra oralna higijena znači redovito pranje zubi i čišćenje koncem, ali jezik se često zanemaruje.

Zadah iz usta je problem s kojim se svatko od nas susreo u životu, vlastitim primjerom ili u svakodnevnim susretima s drugima. U većini slučajeva to je posljedica loše oralne higijene, ali može biti i znak nekih drugih zdravstvenih problema.

Možda imate bakterije u ustima.

Uzrok su loše bakterije

Usta su dom loših bakterija koje se ne nakupljaju samo na zubima nego i na jeziku. Jedna od njih je Helicobacter Pylori, oni su jedan od glavnih uzročnika neugodnog zadaha. Živi na jeziku, pa svaki put kad perete zube, operite njime zube.

Pijte više tekućine

Budući da bakterije napreduju u suhim ustima, konzumirajte više tekućine. Ako pranje zuba ili jezika ne pomaže, može biti u dišnim putovima ili želucu. Loš zadah, može se prikriti samo žvakaćom gumom.

Sastojci koji su vam potrebni su sljedeći: dva limuna i pola kašike meda, zatim pola kašike cimeta u prahu i jedna kašika tople vode

Sve ovo pomiješate u toplu vodu stavite, da bi se med rastopio, a nakon toga iscijedite dva limuna i dodate i smjesu stavite u frižider.

Ovom smjesom prati zube svakodnevno, nakon jela i kad tek ustanete i vidjet ćete rezultate.